383 – Matti Hasu

Olen 58-vuotias perheenisä. Vietin nuoruuteni, kävin koulut ja opiskelut Kouvolassa, jossa myös pelasin  pesäpalloa mestaruussarjassa 1980-luvulla. Helsinkiin muutin -88, jolloin alkoi työurani monikansallisessa yrityksessä, jossa olen työskennellyt tuotepäällikkönä reilut 30 vuotta, mm. tieturvallisuuden tuotteiden parissa.

Tie Lohjalle kävi Espoon kautta, jossa lapsemme ovat syntyneet. Lohjasta on muodostunut rakas kotikaupunki perheellemme, heti vuodesta 2010, jolloin muutimme keskustan läheisyyteen Myllylammelle.

Lohja tarjoaa monipuolista asumista ja tekemistä. Olen päässyt harrastamaan golfia, pelaamaan seniorilentopalloa sekä ulkoiluttamaan kahta rescue-koiraamme mukavissa järvi- ja harjumaastoissa. Aplicon kuntosali on tullut tutuksi, ja ikääntyvä kroppa pysyy kunnossa.

Päätös asettua kuntavaaliehdokkaaksi 2021 on tullut pikku hiljaa mieleen syksyn ja talven aikana, etenkin kun vaimoni Eija ilmoitti jättävänsä kuntapolitiikan kuluvan vaalikauden jälkeen. Sopiva paikka asettua ehdolle myös itselleni on poliittisesti sitoutumaton Meidän Lohja. Meidän Lohja on mielestäni saanut paljon aikaan ja tuonut tärkeitä huomioita esiin kuluneina vuosina.

Ja mitä pidän politiikassa tärkeänä? Haluan nähdä Lohjan kasvavana luonnonläheisenä kaupunkina lähellä metropolialuetta, missä yrittäjillä ja yrityksillä on hyvät mahdollisuudet toimia ja kehittyä. Perheille mahdollistetaan hyvä ja turvallinen asuminen, niin kaupungin keskusta- kuin kyläalueilla. Turvalliseen asumiseen sisältyy lähipalvelut ja myös kyläkoulut. Näin voimme houkutella uusia asukkaita myös pääkaupunkiseudulta, jossa korona-aikana on alettu ymmärtää tilan, luonnon ja lähipalveluiden merkitys.

Omia vahvuuksiani ovat hyvä neuvottelutaito, empaattinen luonne, talouden ymmärtäminen ja tolkku päätöksenteossa.