381 – Mika Eskola

Olen 55 vuotias, kansainvälisen markkinoinnin diplomitutkinnon (European Diploma in Marketing Dip.EMC) suorittanut ja työskentelen Euroopan suurimman rakennuskonevuokraamon strategisien kumppanuuksien johtajana.

Päivätyöni lisäksi minulla on useita luottamustoimia mm. Rakennusteollisuus RT ry:ssä Suhdanneryhmän jäsenenä, FinNuclear Oy:n hallituksen jäsenenä sekä Helsingin seudun kauppakamarin Liikennevalikunnan jäsenenä.

Minulla on yli 30 vuoden kokemus vaativista johtotehtävistä, joten allekirjoittaneelta riittää kyllä rohkeutta tarttua kaupungimme haasteisiin, määrätietoisuutta ja kykyä tiimipelaamiseen.

Olen asunut Lohjalla vuodesta 2000 alkaen, omakotitalossa Laakspohjan kaupunginosassa. Perheeseen kuuluu vaimo, kaksi tytärtä, kolme islanninhevosta, muutama koira ja yksi mukava kissa.

Kun muutimme yli kaksikymmentä vuotta sitten Lohjalle, ihastuimme maaseutumaiseen alueeseen, jossa meillä oli lapsille ihastuttava pieni rauhallinen Pullin lähikoulu, terveys- ja kauppapalvelut lähellä ja paljon ihanaa maaseudun rauhaa.

Nyt ollaan Lohjalla vaikeiden haasteiden äärellä. Lapsia ei tahdo syntyä riittävästi, palveluja karsitaan asukkailta, terveitä lähikouluja suljetaan ja käytetään kymmeniä miljoonia summia uusien jättikoulujen rakentamiseen ja päättömiin business seikkailuihin.

Kaupungin johto odottaa tunnin junasta Lohjan pelastajaa. Odottavan aika on pitkä. Ei niitä työpaikkoja odottamalla tule, ei rata tällä vuosikymmenellä valmistu. Kiinalaiset investoiaaltoonkaan ei kannata uskoa.

Vetovoimatekijöiden täytyy Lohjalle muuttamiseen löytyä läheltä. Ne voivat olla lähempänä kuin uskommekaan, esimerkiksi maaseutumainen kaupunkirakenne, lähikouluineen ja -palveluineen.

Ja investoivia yrityksiä pitää aktiivisesti etsiä maailmalta, jatkuvasti ja ammatimaisesti, ei ne tänne muuten eksy.